Gezelschap van Goed Geluk

2 Alturiak: Wat een chaos

Uit het dagboek van Alis Naivara
En daar zijn we dan. In de steeg…….. Een slecht gevoel bekruipt me.
Waarom hadden we dan ook niet zachter gedaan? vroeg ik me bijna hardop af. De demonen zitten nu zeker op ons te wachten. Terwijl het grootste gedeelte door de deur naar binnen gaat, gaat Xyshalia via boven naar binnen. Binnen in het huis zijn verschillende lelijke wezens aanwezig. Sommige schieten met botten terwijl anderen eruitzien als een seksslaaf. Op één of andere manier voel ik een soort van band met ze. Hun manier van vechten komt best overeen met mijn manier.
Voordat ik het goed en wel in de gaten had vielen één voor één mijn vrienden neer. Xyshalia die van bovenaf als een echte spin naar beneden kwam kruipen, riep dat we moesten vluchten. Lang verhaal kort ik zet het op een rennen. Glabrac ligt al levenloos op de grond en als ik in mijn sprint nog even omkijk zie ik ook Dijin’aeij neervallen. Op een veilige afstand wacht ik op de iedereen maar enkel Xyshalia keert terug uit het gevecht.
Niet echt wetend wat er nu moet gebeuren besluiten de ‘spin’ en ik naar de herberg terug te gaan. Daar zijn Moeke, Doerie en Toeran. Samen besluiten we de volgende dag wraak te gaan nemen op de demonen (en eventueel onze vrienden te redden, als dat nog kan).
De volgende dag zijn we van plan allemaal bondgenoten te verzamelen. Maar voordat we daar de kans voor krijgen stormt er een soort elfachtig wezen naar binnen die achtervolgd wordt door weerratten (verdomde rotbeesten). Blijkt deze elf ook nog een weerrat te zijn. Lekker hor. Ik vertrouw dat beest voor geen meter. Maarja de rat heeft beloofd te helpen en als die één verkeerde stap maakt dan zorg ik wel dat die het niet kan navertellen.

Na informatie te hebben verzameld over de ‘God van de zonde’ in de tempel en genoeg mensen te hebben gevonden die ons eventueel zouden willen helpen gaan wij terug naar het steegje van de vorige avond. Het gebouw ziet er ineens een stuk minder mooi uit. Het enige dat nog te vinden is als aanwijzing is een Harpijveer. Ik weet dit toevallig omdat ik er vroeger wel eens eentje heb gezien. Ook weet ik dat ten Oosten van Nimmerwinter een spookstad ligt verwoest door een vulkaan.
Samen met Xyshalia trommelen we al onze metgezellen op en gaan we naar heer Nimmersintel. Deze leent ons een paard en wagen ( en nog een hoop blabla over de gevallen objecten die we voor hem moeten halen blabla vervelende man). We krijgen ook 5 huurlingen mee en hebben een groep van 5 elfen.

Comments

steelbas liset

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.